Beton & Trægulv

At male gulvet er både enkelt og en hurtig måde at forny og forskønne et lidt trist eller forsømt gulv, hvad enten det er i køkkenet eller i garagen. Og der er mange sjove muligheder - hvorfor ikke prøve at male rødt eller skakternet? Bare husk på at hvis du maler betongulvet i en stærk farve, så vil det blive reflekteret på væggene, og det kan give helt andre effekter, end du havde tiltænkt.

Farver har en tendens til at vokse med overfladen. Det betyder at jo større overflade du maler, desto kraftigere opleves farven. Ved at bruge de samme nuancer i forskellige glans, kan man skabe herlige effekter. Vil du fx få et rum til at synes mindre, kan du vælge en lysere nuance til gulvet end der er på væggene. Rum som er malet i lyse nuancer som fx hvid, føles store og rummelige. Derfor kan det være smart at male gulvet i hvidt også, som vi har gjort i hallen her til venstre. Nuancen er Yvonne 0802.

Basis for al indretning er loft, vægge og gulv. Er disse dele i balance med hinanden, bliver det meget nemmere at møblere. Og følelsen af et malet gulv kan forstærkes med tilbehør tone i tone. Trægulvet ved arbejdspladsen er malet i standardnuancen Hvid (Vit).

Har du et gulv, kan du male det. Det spiller ingen rolle om gulvfladen er trappetrin, et linoleumsgulv eller et laminatgulv. Det er bare at gå i gang med at male. Trappen er malet i nuancen Jonny 3874.

Giv liv med lidt flager. Der er vel intet til hinder for at et praktisk betongulv også ser smukt ud? SElv om du vælger at male  ebtongulvet i en mere forsigtig nuance, kan du alligevel få det til at se lidt mere livligt ud ved at strø lidt gulvflager ud, mens du maler. Flagerne gør gulvet endnu mere slidstærkt, og desuden skjuler flagerne små skavanker eller mærker, som let opstår i fx en garage. Gulvet er malet i nuancen Ester 1218 samt Beckers Gulvflager sort/hvid/grå 901.

Her ser du de nuancer, som passer bedst til et betongulv. Det er helt enkelt nuancer som på en og samme gang er både smukke og nemme at holde rene og pæne. Det er ikke helt uvæsentligt med tanke på hvad et betongulv normalt er udsat for, selvom gulvet ovenfor måske ikke udsættes for  nogen større slitage. Du kan givetvis male gulvet i hvilken som helst nuance, du har lyst til, da alle vores gulvmalinger kan tones i utallige nuancer. Stuen er malet i nuancen Matilda 1001.

Trægulvet i stuen er malet i standardnuancen Hvid (Vit).

Vov at male trægulvet!

Det er de små detaljer som gør det - uanset om gulvet ikke regnes for en lille detalje i et rum. Men med detaljer mener vi i det her tilfælde farve, mere end overflade. Det er med til at skabe et fantastisk totalindtryk. Og det er derfor du skal prøve at male gulvet i en nuance, som harmonerer med den øvrige indretning. Årsagen til at man før i tiden ikke malede trægulve er ganske enkelt, at malingen dengang ikke var tilstrækkelig slidstærke - det er den i dag, så kast dig bare ud i det!

Spar på papiret

Kig på farver og farvekombinationer, når det passer dig – spare på papiret og kig på farver i ro og mag på skærmen.