Forvandling af verandaen

Forvandling af verandaen med tre forskellige stilarter

Moderne, klassisk eller landligt - hvilken stil foretrækker du på verandaen? Vi giver dig tips til hvilke detaljer og farver, som skaber din favoritstil.

Klassisk stil

Inspirationen til den klassiske stil er hentet fra det havnære New Englands farveskala med blå, hvide, grå og sandfarvede indslag. Forskellige blå nuancer er toneangivende i den klassiske stil, og her kan man med fordel blande sine egne favoritter fra farvekortet. Beckers kollektion indeholder blandt andet den klare Akvamarin og den noget mere dæmpede Himlavalv som vinduesmaling til udendørsbrug. Mal krukker, kurve eller trækasser, hele eller halve flader, gamle eller nye ting. Reb-elementer, kurveflet og slidt træ er materialer, der passer fantastisk ind i denne stil. Som kontrastfarve har vi her valgt at bruge den lidt varmere beige farve Beckers Rauk til at male en opbevaringsbænk og en af krukkerne med. Selvfølgelig er hvid også en vigtig farve, og stolene er malet i farven Mjölk. 

Sidst, men ikke mindst, har vi gjort hele udtrykket lidt blødere ved at videreføre farvesætningen i tekstilerne, for eksempel en lækker plaid og puder med forskellige blåhvide mønstre. 

Landlig stil

I den landlige stil er inspirationen til farvesætningen hentet fra haven med jordnære basisnuancer og lyserød for at skabe lidt romantik i kontrasterne. Ud over brugen af farver forstærkes den landlige stil ved, at møbler og krukker har mere organiske og bløde former. Materialer som strå, stål og zink, malet og umalet, fremhæver stilen. Slidte overflader med patina er et flot supplement til malede overflader i den landlige stil.

Større møbler, for eksempel borde og stole, kan med fordel males med en basisfarve som Beckers And. Som supplerende basisfarve kan man vælge en, der passer tone i tone, for eksempel farven Mossa, som her er malet på en trækasse, en vandkande og nogle krukker. Et godt tip er at fremhæve patinaen på for eksempel en trækasse ved at lade være med at male visse dele af den. En lyserød farve, der passer godt til disse jordfarver, er Beckers Pelargon, som både passer til stilen og til sit navn. Mal gerne en lidt speciel stol, så den bliver som en blomst blandt havens farver.

Moderne stil

En moderne stil skaber man dels ved hjælp af farver og dels ved hjælp af indretning. Vælg gerne møbler med et mere grafisk udtryk med rette vinkler og enklere former. En bænk forvandles her til en sovesofa ved hjælp af den sortgrønne farve Lakrits, et par bløde hynder og puder fra Marimekko. En gammel stol får et moderne udtryk og matches med de samme farver.  Stålbordet fra Rusta og den for længst glemte vinkøler blev malet i den friske farve Krokodill.  

Det er nemmest at male træmøbler med vinduesmaling, mens genstande af metal males med metalmaling. Det er også sjovt at lege med farverne, så hvorfor ikke male to krukker i hver sin kontrastfarve? Lakrits har her fået selskab af den mere grå Duva på krukkerne og en blomsterkasse. Hvis du vil skabe en moderne stil, skal du passe på med søde indslag. Hold dig hellere til grønne planter og grafiske mønstre. Her understreges stilen ved hjælp af et tæppe fra Brita Sweden, som matcher de grønne farver.