Mal møbler til en hyggestund på badebroen

Nyt liv til gamle elementer

Der er ikke noget så skønt som lange sommeraftener. Med inspiration fra skærgårdens farvepalet har vi malet møbler til en dejlig hyggestund på badebroen. For skønne aftener og smukke omgivelser får ganske enkelt maden til at smage endnu bedre.

Alle genkender nok sætninger som "nej, du skal ikke smide den ud endnu, vi tager den med på landet", eller "stil den ud i garagen". Her har ting det med at hobe sig op. De er gamle, men du kan alligevel ikke få dig selv til at skille dig af med dem. Mormors gamle slagbænk, kurvestolen fra sidste års loppemarked, der ellers virkede som sådan et godt køb, spisebordsstolen, som har stået ude sommer og vinter ... Med lidt fantasi og en klat maling kan du puste nyt liv i dine gamle møbler og skabe vidunderlige omgivelser til alle døgnets hyggestunder eller måltider.

Her på en badebro i Stockholms skærgård, har vi suget alle de farver til os, som vi finder i havet, på himlen og på klipperne. Naturligvis giver det en hel del blå nuancer, men også brunt som tangen i havet eller grantræernes bark. Farver, som får møblerne til at smelte ind i omgivelserne.

Bordpladen består af planker og er nem at lave selv. Mål hvor langt og bredt bordet skal være, og køb brædder og lægter hos en trælasthandel. Skru lægterne på undersiden af brædderne som et Z, for at undgå at brædderne slår sig. Her har vi behandlet brædderne to gange med Elit Træolie. Terrasseolien giver en slidstærk overflade, samtidig med at træets organiske udseende bevares.

Når det gælder farverne på de andre møbler, har vi valgt nogle af Beckers' mange blå farver, som er smukke tone i tone og som tilsammen skaber en flot kontrast til den brune lasur. Når man arbejder tone i tone, får man et dynamisk udtryk, som dog stadig er harmonisk. Farverne varierer, uden at resultatet kommer til at se rodet ud. 

Når du vælger farver, skal du tænke på, hvilket miljø dine møbler skal stå i. Er det på græs eller ved en skov, passer det måske fint med nuancer i grønt og en kontrast i form af noget brunt. Hvis du har en terrasse med småsten og fliser, kan det være smukt med nuancer i gråt eller som her, hvor den blå himmel og det blå vand har sat tonen for vores farvevalg.

Tips

1. Skab dig et indtryk af dine omgivelser. Hvilke farver kan du se, der hvor dine møbler skal stå?
2. Vælg gerne tone i tone. Læg farveprøver ved siden af hinanden for at se, hvilke af dem der er flotte sammen. Der må gerne være en lille forskel, så en af farverne er lidt mørkere, og en anden er lidt lysere.
3. Brug gerne terrasseolie. Det giver et flot spil i træet og kan holde til de danske vejrforhold. 
4. Brug vinduesmaling til de møbler, der skal males, for at få et slutresultat, der holder længe.
5. Mal gerne en trækasse, og brug den til blomster i stedet for en vase eller til at køle drikkevarer i. De små detaljer har stor betydning for helhedsindtrykket. 

 

De farver, vi elsker mest 

Bliv inspireret af vores farvekort og find din nye favoritfarve.