Den rette farve det rette sted

Varme, lyse, mørke og kolde

Forskellige farver på forskellige typer af overflader gør mere, end man skulle tro. Et lille rum kan med fordel males i lyse farver for at få rummet til at føles større. Og farver med varme nuancer er at foretrække, hvis du vil skabe en mere hyggelig følelse. Gulv og loft har også betydning for helheden.

Tænk på, at farver vokser med overflader. Dette betyder, at jo større overflader, du maler farven på, des kraftigere vil farven komme til udtryk.
Hvis du vil have et rum til at føles mindre, kan du med fordel vælge mørke farver på vægge og lyse farver på loft og gulv. Mørke og afdæmpede farver kan få soveværelset til at føles hyggeligere og mere harmonisk.
Rum, som er malet gennemgående i lyse farver, vil fremstå store og rummelige.
Farver i en gul-rød farveskala er varme, mens farver i en grøn-blå farveskala er kolde. Et rum, som males i kolde farver, kan fremstå større, mens et rum i varme farver kan føles mere hyggelige.
Hvis du maler dine gulve i en mørkere farve, kommer rummet til at føles mindre. Man siger, at mørke farver formindsker. Maler du derimod loftet i en mørkere farve, bliver effekten, at loftet føles længere, end det egentlig er.