Basisfarver

Mal med neutrale basisfarver

Milde farver er langt fra trist og de udgør et godt valg for dig, som er træt af hvide vægge, men som ikke vil satse på alt for stærke farver. Her giver vi dig tips til fire lækre neutrale farvesætninger. 

Nuancerne her hedder Snäcskal 569 og Aska 518

Afslappende med grå nuancer

Naturligvis er det rart med rolige og afdæmpede kulører i soveværelset? Den seneste trend, når det gælder soveværelset, er at male væggende i mørk grå. Ønsker du ikke at male så mørkt, kan du gøre, som vi her har gjort, og male væggene i svagt grå Snäcskal 569. Sengegærdet og rammerne er malet i mørkegrå Aska 518, der fint matcher sengetæppet i samme tone. Naturmaterialer og grønt bløder op og passer meget fint til disse grå toner.

Nuancen her hedder Akleja 692 og Diesel 793 til dukkehuset

Rolig rosa

De fleste tænker nok på stærke og klare farver, når det er tid til at male børneværelset. Men hvorfor ikke afprøve farver, som er mere rolige og nedtonede? Her har vi valgt gammelrose Akleja 692 med masser af sort i, som passer udmærket til dukkehuset, der er malet med mørk grå Diesel 793. Med denne rolige farvesætning som basis bliver legetøjet til farveglade accenter.

Nuancen her er Kaktus 809

Nuancen her er Silverpil 732

Mal monokromt

At male monokromt – det vil sige farvesætte med én farvetone – giver en herlig effekt. I dette charmerende gårdhus har vi malet væggen og møblet i grøn Kaktus 809. Grøn er en god farve, som passer til det meste. Her har vi matchet med naturmaterialer som træ, sejlgarn og bast. Små farvestrejf af gul og rosa brydes fint mod det grønne. Den øvre del af væggen er malet i hvid Salt 564.

Mal entréen i to farver

Kaos i entréen? Det kan lade sig gøre at skabe orden med farve. At matche gråt med hvidt slår aldrig fejl. Her har vi valgt at male to tredjedele af væggen i lysegrå Silverpil 732 og den øverste del i hvid Salt 564. Ved at male de dobbelte knagerækker i vægfarven kombinerer vi det praktiske med det æstetiske og tilfører entréen et mere roligt udtryk. Ganske enkelt en perfekt basis for alle andre farver på sko, jakker og alt det andet, som skal rummes i entréen.