Mal badeværelset

Trænger dit badeværelse til fornyelse?

Hvis vægge og loft er i god stand, kan du forny det hele ved at male om. Man kan også friske rummet op ved at male små detaljer som kroge og et spejl og på den måde skabe et rum, man kan trives i.

En totalrenovering af badeværelset tager tid og koster ofte en hel del. Men hvis alt er i god stand, kan du med enkle midler friske op og skabe en helt ny atmosfære ved hjælp af farver.  

Mal detaljerne

Hvis rørene sidder uden på væggen, kan du trylle dem væk ved at male dem samme farve som væggen. Det kan også gøre en stor forskel, at du bare maler detaljer såsom skabe, papirkurv, spejl og kroge. Køb håndklæder, bruseforhæng og en bademåtte i samme farve for at skabe en flot helhed. Vær personlig og kreativ. Du kan sagtens have blomster, billeder og lygter på badeværelset, hvis der er plads til det. Skab kontraster i rummet ved at blande matte og blanke overflader. Ovenfor til venstre har vi eksempelvis malet væggene med den grønne Porla 757 og skabet med en glansfuld Gasoline 787.

Tænk på loftet

Hvis du har flisebadeværelse, bør du kun undgå at male fliserne i vådzonen, men du kan sagtens sætte farve på rummet. At male loftet kan for eksempel være både effektfuldt og flot. Er væggene hvide, kan det være fint at male loftet solgult eller en anden frisk farve, der stikker ud. Det skaber kontrast og giver desuden en fornemmelse af varme, hvilket er behageligt i et rum, hvor du ofte bliver mødt af dit trætte spejlbillede om morgenen. 

Gør et lille rum større med lyse farver

Stort eller lille badeværelse

Hvis du har et lille badeværelse og gerne vil have det til at føles mere rummeligt, skal du vælge lyse og gerne varme farver, så rummet heller ikke føles koldt. Mal vægge og træværksdetaljer i samme farve for at skabe et harmonisk udtryk. Du kan også vælge en anden farve til for eksempel spejl og kroge. Selv på et stort badeværelse med store vægflader er det en god idé at vælge varme farver. Det betyder ikke så meget, om de er lyse eller mørke. I sidste ende er det som altid din personlige smag og den ønskede stemning, der er afgørende.
  
Til sidst: Sørg for altid at vælge produkter, der er beregnet til vådrum, når du maler på badeværelset. Det er meget vigtigt at følge instruktionerne for maling af vådrum, så du minimerer risikoen for vandskader. Tænk også på, at du ikke bør male fliser i vådzonen eller porcelæn. Derudover er det kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænser.