Gråt i gråt

Mal gråt – sådan vælger du den rigtige nuance

Grå vægge kan både skabe en hyggelig stemning og udgøre en smuk baggrund for kunst og anden indretning. Tænk på verdenshjørnerne, det naturlige lys og den øvrige indretning, når du vælger farve til et rum. Vi hjælper dig med at vælge mellem kolde, varme og neutrale grå nuancer.

Kolde grå farver trækker i retning af det blå og passer godt i et rum, hvor der er masser af naturligt lys. En kold grå farve gør rummet større og giver et køligt indtryk. Væggen er malet i den kolde farve Silverpil 732, mens døren er malet i den varme farve Mjölk 522. Stolen er malet i den kolde farve Saltsten 799. 
Den kolde grå farve Industri 514 giver et både sofistikeret og roligt indtryk til soveværelset, og kombineres fint med indretning i lysegrå. Kolde farver går fint sammen med andre kolde farver. Indret gerne rum malet i kolde grå farver med koldere toner af blå, lilla, grå, grøn eller turkis. 

<br>

De kolde farver Lammull 504 og Salt 564 passer fint i et køkken med meget naturligt lys. Keramik i blå og grå toner passer fint til væggens farve. Den kolde farve Gåsdun 503 giver et elegant indtryk til entréen. Bord malet i Fjäder 530, selvom den er en kold grå farve. Kombiner gerne kolde farver med kolde metaller som stål og sølv. 

Trappen er malet i Gråsäl 578

Vindueskarmene er malet i Salt 564

Den varma farve Gråsäl 578 skaber en indbydende stemning på trappen op til overetagen. Undgå at kombinere varme farver med kolde, vælg hellere andre varme farver. Til varme farver passer indretning i varme toner af brun, rosa, gul, rød og beige. 

Varme grå farver indeholder gult og rødt og skaber en hyggelig stemning i rummet. De passer godt i mørke og nordvendte rum, eftersom de bløder hårdt og blåligt lys op. Væg malet med Ängsull 567 med vindueskarme og loft i Salt 564.