Ny farve til køkkenet

Mal køkkenet

Mange opfatter køkkenet som hjemmets hjerte og det rum, som vi helst vil tilbringe vores tid i. Et slidt køkken er ikke så svært at friske op med nye farver. Her får du tips til, hvordan du rammer plet.

Start med at vælge nogle farver, som du kan lide, og som skaber den stemning, du gerne vil have. Det er hverken naboen eller indretningseksperten, der skal trives i dit køkken – det er dig. Med andre ord: Hav modet til at være personlig. Så går du ikke helt galt i byen.

Tone i tone

Det nemmeste er at male tone i tone. Vælg en hovedfarve, som du godt kan lide, for eksempel grøn. Vælg derefter en lysere og en mørkere nuance af hovedfarven. Mal skabslågerne i hovedfarven, væggene i en lysere nuance og detaljerne i en mørkere. Det giver også en flot effekt, hvis man maler overskabe og underskabe i hver sin nuance. Vælg den mørke nuance til underskabene og den lyse til overskabene for at skabe en god balance i rummet.

Lyst og mørkt

Hvis du vil arbejde med forskellige farver, for eksempel grønt og blåt, bliver det mest harmonisk, hvis du vælger farver, som er lige lyse. Det samme gælder, hvis du vil arbejde med kraftige farver som gul, turkis og limegrøn. Vælg nuancer, som er lige kraftige, så de passer godt sammen og giver et flot helhedsindtryk.

Mat og blankt

Blank maling på skabslågerne er både flot og praktisk.  Det gør dem nemmere at holde rene, hvilket er smart lige netop i køkkenet. Blanke låger udgør desuden en flot kontrast til matte vægge. I det hele taget er det en god idé at blande mat og blankt i et rum, da det giver et dynamisk indtryk.