Mal facaden

For at et hus skal kunne holde sig pænt og flot i mange år, skal det beskyttes på den rette måde. Her har vi samlet vores bedste tips og råd til hvordan du blandt andet beskytter, vasker og maler husfacaden. 

Vask træfacaden

Hvis du vasker træfacaden regelmæssigt, får du et sundhere hus, som holder sig pænt længere. Snavs kan nemlig indkapsle fugt, så mug og alger lettere kan finde fodfæste og føre til, at huset rådner. En ren facade får desuden huset til at se nymalet ud længere.

Mal træfacaden

Et godt forarbejde er alfa og omega når du skal male din træfacade. Cirka 80 procent af arbejdstiden går med at vaske, slibe og reparere, inden du maler. Vær omhyggelig, og tag dig god tid. Så får du en facade, der holder sig flot i mange år.

Mal facaden med den rigtige maling

Har du træfacade eller andet udvendigt træværk? At købe den rigtige træbeskyttelse til sin træfacade eller stakit er ikke altid så let. Så her har vi samlet eksperternes bedste råd til at vælge den rigtige træbeskyttelse.

Glem ikke forarbejdet

Vil du have et hus, der ser flot ud i mange år? Så sjusk ikke med forarbejdet inden du går i gang med malearbejdet. Vores ekspert guider dig trin for trin.

Vælg den rigtige farve til facaden

Tid til at male huset - men hvilken farve skal du vælge? Vores farveekspert giver sine bedste tips.

Mal puds og beton

Det er ekstra vigtigt, at voerfladen er ren, tør og bæredygtig, når du skal male pudset facade og beton. Det er desuden meget vigtigt at anvende den rette type maling og samme pudskvalitet som tidligere. Få hjælp af en professionel maler, hvis du føler dig usikker på opgaven.

Forlæng facadens levetid

Sne, sol, vind og regn. Truslerne mod din facade er mange men med den rette beskyttelse holder dit hjem sig fint i lang tid. 

Det rette vejr til udendørs malearbejde

Husk at du ikke bør male i hvilket som helst vejr. Blandt andet er det vigtigt, at det ikke er for koldt eller for vådt. Se vores tjekliste, inden du går i gang med at male, så er du på den sikre side og får det bedste resultat.