Hvilken maling skal du vælge til facaden?


Ekspertens bedste råd til at vælge maling

Har du facade af træ eller er det et andet underlag? Skal du bruge alkydolie, akrylmaling, eller en helt tredje slags maling? At købe den rigtige maling til sin facade er ikke altid så enkelt. Her er ekspertens bedste råd til når du skal vælge maling.

– Find ud af hvilken maling, overfladen er malet med, siger Leif Edenborg, Beckers uddannelsesansvarlige for indendørs- og udendørsprodukter. Han giver dig her sine bedste råd til valg af den rigtige type maling.

– Generelt anbefaler jeg, at du fortsætter med samme type maling, som huset tidligere er malet med. At skifte malingtype er både besværligt og unødvendigt, og kan nogle gange forårsage problemer, siger han.

Hvordan ved man hvilken slags maling, man skal anvende?

– Har du købt nyt hus, kan du oftest få informationen af den tidligere ejer. Ellers kan du kontakte nærmeste Beckers-forhandler og få ham til at komme ud og tage en prøve, som afgør hvilken type maling, facaden er malet med. 

Facader kan være lavet af fx træ eller mineralske underlag - og forskellige underlag skal behandles med forskellige typer maling. 

– Akryl eller alkydolie anvendes først og fremmest til træfacader. Facader af mineralsk underlag behandles med andre typer malinger. 

Forskellige typer maling

Akrylmaling

Giver rigtig god beskyttelse mod sol, sne og regn. Farven holder desuden rigtig lang tid, forudsat at man gør et grundigt forarbejde i form af afvask og grunding. Kræver lidt vedligehold i form af regelmæssig afvaskning. 

Alkydoliemaling

Har ofte en højere glans, og giver vældig god beskyttelse mod fugt. Anvendes især til maling af stakit og små detaljer rundt om huset. 

Pudsmaling

Til ren kalkpuds anvendes kalkmaling, til cementpuds først og fremmest akrylatmaling. Til kalkcementpuds anvendes akrylatmaling og silikatmaling. 

Maling til udendørs brug

Hvilket produkt har du brug for? Her finder du alle vores produkter til maling udendørs.