Mal blik og metal

Vær ekstra omhyggelig med forarbejdet, inden du maler nedløbsrør, tagrender og andre detaljer af blik og metal. Så holder overfladerne sig flotte længe. Med den rette maling beskytter du desuden mod rust og giver huset et fint og frisk udtryk.

1. Rengør

Rengør let snavsede overflader med Facadevask, og følg anvisningerne på emballagen. Påfør rengøringsmidlet med en svamp, børste eller forstøver. Børst nedefra og op. Lad den virke i ca. 15 minutter og skyl derefter med rigeligt vand. Er overfladerne meget snavsede eller angrebet af mug, bør du påføre et lag Alge- og Mugmiddel. Følg anvisningerne på emballagen.

2. Fjern al rust

Skrab og slib rusten væk. Vær omhyggelig, så du mindsker risikoen for, at der igen kommer rust. Slib hårde og blanke malede overflader matte. Er malingen i dårlig stand er det bedst at fjerne den helt med et afrensningsmiddel.

3. Grund

Sørg for, at overfladen er tør, ren og fri for støv. Vælg en grunder, som passer til den overflade, du skal male. Spørg din farvehandler, hvis du er usikker, og følg altid anbefalingerne på emballagen. Påfør i rigelig tykkelse med maling på kanterne, hjørner og bukninger. Så holder malingen længere.

4. Mal

Følg tørretiderne for grunderen, inden du går i gang med den dækkende maling, du har valgt. Mal altid to gange, og følg tørretiderne og anbefalingerne på emballagen. Fjern afdækningstapen, så snart du er færdig, og inden malingen er tør, så tapen ikke sætter sig fast i malingen.

Tip!

Undgå at male på solvarme overflader, eller når det regner. Vekslende skydække er det bedste vejr at male i.

Det her skal du bruge:

Klude, helsyntetiske pensler og ruller, sandpapir og klods, vaskesvamp og spand, hård metalskraber, stålbørste, afdækningstape, pudseklud, beskyttelseshandsker, beskyttelsesbriller, Facadevask, Alge- og Mugmiddel.

Metalmaling

Vælg det rette produkt til dit næste projekt. Her finder du alle vores metalmalinger.