Mal træværksdetaljer

Døre, lister, karme, sokler, fodpaneler og vinduesrammer. Små detaljer, som let bliver glemt, men som har stor betydning for rummet. Omhyggeligt forarbejde, god træværksmaling og den rigtige pensel er nøglen til et godt resultat, når du maler træværksdetaljer.

1. Rens og slib

Skrab løs maling væk, og vask med grundrens til indendørs brug. Følg anvisningerne på emballagen. Slib rene træoverflader, og tør støvet af. Fugt overfladen med en svamp, og slib en gang til, når overfladen er blevet tør. Vær omhyggelig med afdækningen, så der ikke kommer maling på de omkringliggende flader. Vælg en malertape, der er egnet til underlaget.

2. Brug grunder

Grund med Træ & Metal grunder, så du opnår et mere robust og slidstærkt slutresultat. Grunderen påføres med et fyldigt lag. Følg tørretiderne på emballagen, før der mellemslibes og til sidst slutmales.

3. Mal

Stryg malingen på med lange penselstrøg for at mindske risikoen for striber. Køb en god pensel – så får du et ekstra flot slutresultat. Vælg en bredere pensel eller en malerrulle til større flader, fx døre, eller en smallere pensel til fx lister. Følg altid tørretiderne på spanden, mellem hvert lag du maler.

Husk!

Afdæk de overflader, der ikke skal males, med malertape. Fjern tapen, inden malingen tørrer. Vælg en pensel og en malerrulle af god kvalitet for at opnå et endnu flottere slutresultat.

Indkøbsliste:

Afdækningspap, spand og svamp, mikrofiberklud, sandpapir, slibeklods, lakpensel, malerrulle til lak og rulleskaft, rystepudser, grundrens til indendørs brug, penselvask, spartel, knastlak, lakmaling, grunder.

Træværksmaling

Sæt farve på detaljerne. Her finder du alle vores produkter til maling af træværk indendøre.