Sådan får du en flot facade

Sæt pris på facaden

En velholdt facade er ikke bare pæn at se på, den beskytter også huset mod vind, vejr og slid. Når du maler huset, hjælper du det med at holde sig godt beskyttet, så råd og mug ikke skader det. Det handler altså om at få facaden til at blive mere robust, så husets levetid øges. At male facaden om føles som et stort projekt. Men formentlig er det lettere, end du tror. For at du hurtigt og let kan komme i gang, har vi på de følgende sider samlet tips og råd, inspiration og vores mest populære udendørsfarver. Hvis du vil have mere hjælp, er du altid velkommen til at besøge en af vores forhandlere og få råd der. 

 

Se farvekortet online

Kig på vores farver og farveforslag, når det passer dig - download farvekortet og se på det i ro og mag derhjemme. 

 

« Bladr i farvekortet online eller print det »  

 

Bemærk at farverne kan variere på skærm såvel som på print - kom ind i en af vores butikker for at se farven på opstrøg. 

 

Mal det hele!

Ikke alle projekter behøver være store - men de kan stadig gøre en stor forskel for trivslen. Bare det at male et vindue eller et stakit i en kontrastfarve, kan give hele huset et ansigtsløft. En nymalet dør kan gøre, at du føler dig mere velkommen, og terrassen bliver endnu hyggeligere at være på, når møblerne også er velholdte og nymalede.  

Sådan vælger du den rette farve 

Farvevalget gør en stor forskel for hele husets udtryk. 


Inspiration

Et godt tip er at gå rundt og kigge på huse i nabolaget. Ser du en farve, du kan lide, så bank på og spørg, hvilken farve de har malet med. Hvis du vælger at tage udgangspunkt i en lille farveprøve, så skal du tage hensyn til, at nuancen altid opleves skarpere og mere intens, når den males på en større overflade. Vælg derfor en farveprøve, som føles lidt mere 'snavset' og afdæmpet, end det du har tænkt dig. Et andet godt tip er altid at prøvemale et stykke af facaden, inden du bestemmer dig, så du ved, at nuancen stemmer overens med det, du har tænkt dig. Du kan også male en spånplade, som du kan bære rundt om huset - så kan du vurdere farven i forskelligt lys.

Giv træterrassen oliebehandling i tre nemme trin

Pas på træterrassen, så den bliver flot og godt beskyttet.

Rengør

Start med at vaske overfladen med Terrassevask. Følg anbefalingerne på emballagen. Skyl rengøringsmidlet af med rigeligt vand. Hvis du bruger en højtryksspuler, skal du sørge for ikke at bruge for højt tryk, da det kan skade træet.

Slib

Lad overfladen tørre helt, inden du børster og skraber den. Slib skarpe hjørner og kanter. Børst omhyggeligt alt slibestøv væk, inden du oliebehandler terrassen.

Oliebehandling

Påfør olien med klud, svamp eller pensel. Hvis olien opsuges af træet meget hurtigt, skal du blive ved med at påføre olie, indtil træet er mættet. Jo flere lag du påfører, desto mørkere bliver overfladen. Rør rundt i spanden med jævne mellemrum. Efter 30 minutter kan du tørre den overskydende olie af. Vælg Ædeltræsolie til hårde træsorter som eg og teak. Her kan du tørre den overskydende olie af efter cirka 20 minutter. Husk altid at følge anbefalingerne på emballagen.

Ta hand om uteplatsen så blir den vacker och tålig.
dk
er føjet til den gemte liste
er blevet fjernet fra den gemte liste
er føjet til huskelisten
er blevet fjernet fra huskelisten
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du måste välja en färg