Mal puds og beton

Det er ekstra vigtigt, at overfladen er tør, ren, fast og bæredygtig, når du skal male en pudset facade og beton. Undersøg derfor facaden meget nøje, inden du maler om. Revner og andre skader kan skyldes fugt og skal altid repareres. Det er også meget vigtigt, at du anvender den rigtige type maling og puds af samme kvalitet som tidligere. Spørg en professionel til råds, hvis du er usikker.
 • Rengør

  Rengør

  Dæk vinduerne til. Børst så meget løstsiddende snavs som muligt af, og skyl derefter facaden med masser af koldt vand. Påfør Facadevask i henhold til anvisningerne på emballagen. Skrub facaden, og skyl med rigeligt vand. Husk at anvende lavt tryk, hvis du bruger en højtryksspuler, og at spule langs facaden i stedet for lige på, så snavset ikke bliver trykket ind i overfladen. Lad facaden tørre helt. Hvis der er alger og skimmel på overfladen, bør du også anvende et algemiddel. Det er ikke nødvendigt at skylle midlet af. Følg anvisningerne på emballagen.

 • Skrab og reparer

  Skrab og reparer

  Skrab og børst løst puds og flagende maling af. Reparer skader med nyt puds. Hvis der er store revner i facaden, bør du bede en professionel om hjælp.

 • Brug grunder

  Brug grunder

  Områder, der tidligere er malet om, og absorberende underlag skal grundes, inden de males. Vælg en grunder eller et grundingsmiddel, der passer til den dækkende maling, du har valgt. Spørg din farvehandler, hvis du er usikker på, hvilken type puds dit hus har, og hvilken maling der passer.

 • Mal

  Mal

  Følg anvisningerne på spanden til den valgte maling. Husk, at det endelige resultat bliver meget bedre, hvis du maler flere tynde lag i stedet for at smøre et tykt lag maling på i én omgang. Følg de anbefalede tørretider.

 • Tip!

  Få professionel hjælp til at reparere større revner, undersøge husets tilstand og finde ud af, hvilken type puds og maling der er blevet anvendt tidligere. Fugtige og fugtskadede overflader ved for eksempel sålbænke og nedløbsrør skal udbedres, inden den pudsede facade males om. 

  Du skal bruge følgende:

  Stålbørste, skruetrækker/kniv, malingskraber, spand og svamp, pensler og malerruller, beskyttelseshandsker, sikkerhedsbriller, åndedrætsværn, hue, malertape, afdækningsplast, facadevask, et algemiddel, malerfuge, grunder/grundingsmiddel, strukturmiddel, dækkende maling, penselvask og lavtryksspuler.

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg