Mal træfacaden

Et godt forarbejde er alfa og omega, når du skal male din træfacade. Cirka 80 procent af arbejdstiden går til at vaske, slibe og reparere, inden du maler. Vær omhyggelig, og tag dig god tid. Så får du en facade, der holder sig flot i mange år.
 • Rengøring

  Rengøring

  Start med at afdække vinduer og lægge afdækningsplast på jorden langs facaden. Skyl facaden med vand, og påfør derefter Facadevask. Følg altid anbefalingen på emballagen. Lad midlet virke, og skyl med rigeligt vand. Brug ikke for kraftigt tryk, hvis du anvender en højtryksspuler, da træet kan tage skade. Hvis der er alger og skimmel på træet, bør du også anvende et algemiddel. Det er ikke nødvendigt at skylle midlet væk, men sørg for at følge anvisningerne på emballagen.

 • Skrab og slib

  Skrab og slib

  Kontroller træet ved at stikke i det med en kniv eller en skruetrækker her og der, især ved samlinger og endetræ. Blødt og fugtigt træ skal udskiftes, inden du maler. Skrab løstsiddende maling og flager af. Hvis der er blærer eller sprækker, eller hvis malingen er påført i tykke lag, bør du fjerne al malingen. Anvend varme, skraber eller malingsfjerner.

 • Brug grunder

  Brug grunder

  Anvend imprægneringsolie på samlinger og endetræ, og tør overskydende olie af efter cirka 30 minutter. Påfør derefter trægrunder på alle overflader, og følg alle tørretider og anbefalinger for den maling, du har valgt. Sprækker på over to millimeter skal repareres med malerfuge, efter at du har grundet træet.

 • Mal

  Mal

  Påfør rigelig maling, og mal oppefra og ned. Sørg for, at malingen dækker overalt, og vær ekstra omhyggelig ved samlinger og endetræ.  Lad malingen tørre helt, inden du påfører det andet lag, og følg altid anbefalingerne på bøtten.  Undlad at male i regnvejr, da regnen kan gøre overfladen mat og plettet.

 • Tip!

  Vask facaden hvert andet år for at mindske risikoen for alge- og skimmelvækst. Beskær eller flyt buske, der står tæt på facaden, så der kommer sol og vind ind til overfladen. Hvis huset er malet med slam- eller linoliemaling, bør du male om med en maling af samme type. Bed din farvehandler om hjælp, hvis du er usikker på, hvilken maling huset er blevet malet med tidligere.    

  Du skal bruge følgende:

  Stige eller stillads, malingskraber, børste eller kost, skruetrækker, kniv, kraftigt søm, krog til malerbøtte, sandpapir og slibeklods, pensler og malerruller, sikkerhedsbriller, åndedrætsværn, handsker, malertape, afdækningsplast, grundingsolie, grunder, dækkende maling, malerfuge, penselvask, malingsfjerner, facadevask, algemiddel, lavtryksspuler, spand og svamp.

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg