Malingrester og rengøring af værktøj

Malingrester og rengøring af værktøj
 • Malingrester og opløsningsmidler

  Hæld ikke maling eller opløsningsmidler i afløbet, uanset om de er vandopløselige eller opløsningsmiddelfrie. Det besværliggør rensningsprocessen på rensningsanlægget. Malingrester og opløsningsmidler skal du i stedet aflevere på nærmeste genbrugsstation. Tørret maling kan smides ud med husholdningsaffaldet, da det regnes som affald, mens bøtten kan afleveres på genbrugsstation.

 • Rengør dit værktøj miljøvenligt

  Når du har malet færdigt med vandopløselig maling er rengøringen enkelt. Tør så vidt muligt malingresterne af penslerne med fx lidt avispapir. 

  Bagefter hælder du Penselvaskt op i en beholder og rengør penslerne. Brug handsker! Hæld ca. 5 liter vand op i en 10 liters dunk og skyl penslerne. Gentag hele processen og tag derefter penslerne op. 

  Hvis der stadig er malingrester tilbage, kan du skylle det sidste ud i vasken og lade penslerne tørre. Det overskydende vand fra de to øvrige beholdere hælder du i en ny 10 liters dunk og stiller væk aflåst. Så kan du aflevere den på nærmeste genbrugsstation. 

  Det skal rigtig meget vand til at rengøre en rulle, så det er bedre, at du skraber al malingen af og tilbage i bøtten ved hjælp af en rulleskraber og derefter smider den i skraldespanden. Rullen bliver derefter genanvendt som varme i forbrændingsanlægget. 

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg