Sådan maler du loftet

Kig op! Har du tænkt over, hvor vigtigt loftet er i et rum? Et frisk og nymalet loft løfter virkelig helheden. Hvid er den mest almindelige farve, men det kan også være fint at vælge en anden farve. Her får du en række tips til, hvordan du skal gøre.
 • Loft

  Hvilken type loft har du?

  Start med at prøvevaske en lille overflade på loftet. Sidder malingen fast, skal du fortsætte med rengøringen. Hvis farven løsner sig og slipper, er der formodentlig malet med limmaling tidligere. Så skal loftet rengøres ekstra grundigt med masser af vand, så al malingen forsvinder. Hvis malingen til gengæld danner tørre pletter, er der højst sandsynligt tale om kalkmaling. Så skal du børste loftet rent, så underlaget bliver fast. Anvend altid handsker og beskyttelsesbriller, når du rengør.

 • Inden du maler

  Inden du maler

  Tøm rummet for møbler, så det bliver lettere at male. Beskyt gulvet med afdækningspap og væggene med plast, hvis du ikke skal male dem også. Skal du også male væggene, så begynd med loftet. Skrab den løse maling af og spartl eventuelle revner og huller. Slib de spartlede overflader og aftør derefter, inden du begynder at male.

 • Så er det tid til at male

  Så er det tid til at male

  Start med at male overfladerne nærmest væggen med pensel, da de er svære at komme til med rullen. For at undgå striber skal du altid male i lysets retning – det vil sige, at du maler fra vinduet og ind mod midten af rummet. Er der flere vinduer i rummet, så tager du udgangspunkt i det, der har størst lysindfald. Mal hele loftet på én gang, så overfladen bliver jævn. Tænk på, at du altid skal følge anvisningerne på emballagen.

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg