Sådan maler du oven på tapet

Det er nemt at male på tapet. Ligesom med alt andet malerarbejde skal du være grundig med forarbejdet. Så får du et flot resultat, som holder længe. Desuden bliver det nemmere at male om næste gang.
 • Hvilken slags tapet har du?

  Hvilken slags tapet har du?

  De fire mest almindelige tapettyper er papir-, vinyl-, struktur- og tekstiltapet. Uanset hvilken type tapet du har, skal du starte med at støve væggene af og kontrollere, at tapetet sidder ordentligt fast. Hvis det slipper meget, bør du rive tapetet helt af. Løse samlinger og hjørner kan du lime fast med lidt tapetklister. Skruehuller og andre mindre skader repareres med latexfugemasse.

 • Måla på tapet

  Måla på tapet med skarv - att tänka på

  Känn efter om tapeten släppt i skarvarna. Lösa skarvar och hörn som lossnat kan du limma fast med lite tapetklister. 

 • Vælg maling, farve og værktøj

  Vælg maling, farve og værktøj 

  En lille farveprøve ser anderledes ud på en stor flade. Derfor er det en god idé at købe et par prøvespande i forskellige farver og prøvemale noget af væggen. En tommelfingerregel er, at en støvet farveprøve får en kraftigere farve på væggen, og at en mat farve ofte opfattes som roligere end en farve med en høj glansgrad. Det går hurtigt at male væggene med en malerrulle. Spørg i butikken for at få hjælp med at vælge den rigtige rulle til dine vægge. Køb også en pensel til at male med langs loftet og rundt om døre, vinduer og stikkontakter, hvor det kan være svært at komme til med en rulle.

 • Tid til at male

  Tid til at male

  Beskyt gulvet med afdækningspap. Afdæk paneler, karme og stikkontakter med malertape. Papirtapet grundes en enkelt gang med tapetgrunder. Derefter maler du to gange med vægmaling. Vinyltapet skal vaskes med Beckers Malervask og derefter males to gange. Hvis du har vinyltapet med struktur, skal du starte med at rive det øverste lag af og lade papirtapetet sidde. Derefter skal du male en enkelt gang med tapetgrunder og to gange med vægmaling. Også tekstiltapet skal males med tapetgrunder, inden det males to gange med vægmaling. Sørg altid for at følge tørretiderne på emballagen. Hvis du skal male loftet, skal du gøre det, inden du maler væggene. Her på hjemmesiden finder du tips til, hvordan du maler loftet.

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg