Sådan maler du træ- og betongulve

Slidte overflader? Giv gulvet en gang maling! Et slidt gulv med ridser, mærker og pletter er virkelig trist. Men det kan lade sig gøre at forny et gammelt gulv med maling. Desuden giver et flot gulv hele rummet et løft. Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du får et godt resultat.
 • Inden du maler

  Inden du maler

  Ganske ligesom ved alt andet malearbejde skal du være omhyggelig med forarbejdet, når du maler gulvet. Det tager lidt tid, men det betaler sig virkelig. Start med at fjerne støv og vask derefter med Beckers Malervask. Anvend altid handsker. Har du et malet trægulv, bør du slibe med middelfint sandpapir for at fjerne træfibre, der rager op. Parketgulve og tidligere lakerede trægulve skal slibes inden maling. Har du et malet betongulv, så skraber du al malingen løs med en stålbørste, inden du vasker. Et ubehandlet betongulv skal være helt tørt på overfladen og have hærdet i mindst en måned, inden du maler på det.

 • Vælg maling og kulør

  Vælg maling og kulør

  Der findes flere forskellige slags gulvmaling – spørg personalet i butikken, så får du hjælp til at vælge den rette til netop dit gulv. Et lyst gulv giver større rumfornemmelse, men kræver mere vedligeholdelse, mens støv og snavs ses hurtigere på et mørkt gulv, ligesom der også er brug for mere belysning i rummet. Vælg det, som passer dig bedst.

 • Tid til at male

  Tid til at male

  Afdæk gulvlister og fodpaneler. Mal overfladen tæt på væggen med en pensel. Derefter påfører du malingen på gulvet med en rulle på skaft. Påfør malingen jævnt, så der ikke opstår ujævnheder, og mal hele gulvet ad én omgang. Har gulvet tidligere været malet, er det tilstrækkeligt, at du påfører to lag af den maling, du har valgt – uanset om det er træ eller beton. Er gulvet ubehandlet, skal du starte med at grunde. Vær altid omhyggelig med at følge tørretiderne på emballagen. 

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg