Sådan maler du væggene

Ser rummet trist ud? Er du blevet træt af farven eller tapetet på væggene? At male om er en relativ nem måde at lave lidt fornyelse på. Du kan altid lege med farverne, for det kan jo males om igen. Her får du tips til, hvad du skal tænke over, og hvordan du opnår det bedste resultat.
 • Beckers putty

  Kig på væggene

  Er væggene malet for ikke så længe siden? Så er det nok, at du spartler huller og andre skader. Slib de spartlede overflader med fint sandpapir. Er væggene tapetserede? I så fald skal du også slibe overgange mellem tapetbanerne, så du får en fin og jævn overflade.

 • Beckers paint wall 7 paint

  Tid til at male

  Grund med et lag grunder og påfør derefter to gange med dækmalingen. Ofte ser det fint ud allerede efter første påføring, men for at få et fint slutresultat skal du altid male to gange. Du finder tørretiderne på emballagen. Et godt råd er at tage et lille stykke væg ad gangen, så du kan male vådt i vådt. Start med en pensel og mal kanter og hjørner. Tag derefter rullen og mal vådt i vådt oven på det, du har malet med pensel, så det bliver udjævnet. Arbejd dig hen langs væggen fx en meter ad gangen. Så får du det pæneste resultat med færrest mulige overlap.

 • Nyd resultatet

  Nyd resultatet

  Så snart væggene er så tørre, at der ikke kan sætte sig støv på dem, kan du fjerne afdækningstape og -pap. Vent helst ikke for længe med at fjerne tapen, for så vil du kunne risikere at hive malingen med af, eller at tapen brænder sig fast.

  Husk at en nymalet væg ofte vil få resten af rummets malede overflader til at træde endnu tydeligere frem og afsløre eventuelt gulnet loft eller træværk. Så overvej, nu du alligevel har dækket af, om det bør få en gang maling i samme omgang.

  Derefter er det bare om at få møblerne stillet tilbage og indrette rummet igen. Måske bliver du endda inspireret til at male møblerne om?

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg