Spartling af væg: Sådan gør du

Vil du have et flot væg og de bedste forudsætninger for et godt resultat, inden du begynder med malerpenslen? Du må aldrig gå på kompromis med underlaget, altså selve væggen. Er den ujævn? Så skal væggen fuldspartles, for at opnå en flot og jævn overflade.

At spartle en væg er ikke så svært. En enkel tommelfingerregel til at opnå et fint resultat er, at spartle mindst to gange. Her får du nogle simple tips, som kan være værd at følge, når du skal spartle dine vægge.
 • Step 1. Hvilken type væg skal du spartle

  Hvad skal du spartle? Vælg din spartel efter det underlag, du skal udjævne.

  Du finder alle Beckers produkter inden for spartel og fugemasse her.

 • Step 2. Rengør væggen før du spartler

  Inden du begynder spartlingen af din væg skal du fjerne eventuelle rawplugs, søm og skruer. Er der huller i væggen skal strittende kanter slibes væk eller trykkes ind i hullet, så intet stikker ud.

 • Step 3. Pletspartling af væggen

  Det kan være en fordel at pletspartle mindre huller, inden du begynder at fuldspartle væggen. Påfør spartelmassen, så du opbygger en lille hulning lige ved hullet, du vil spartle over. På den måde får du hurtigere hullet dækket og der er mindre der skal slibes af rundt om hullet efterfølgende.

 • Step 4. Teknik, teknik, teknik: Brug to spartler - eller rulle

  Arbejd altid med to spartler, så du kan fordele spartelmassen mellem spartlerne, inden du påfører den på væggen. Man kan også vælge at rullespartle væggen med en egnet rullespartel, dermed opnår du nemmere et jævnt ensartet lag. 

 • Step 5. Påføring af spartelmassen

  Påfør spartelmassen med let hånd, tryk ikke hårdt og arbejd med et jævnt tryk med hånden, når du påfører. Har du valgt at rullespartle, så påføre du spartelmassen i et fyldigt lag med din rulle på skaft, herefter glittes spartlen med en glittespartel.

 • Step 6. Opnå det bedste resultat ved at spartle væggen to gange

  Spartl. Slib, spartl og slib igen! Mindst to omgange spartling skal der til, før det bliver rigtigt godt og jævnt! Ofte synker spartelmassen en anelse indad, når den tørrer. Det er vigtigt at huske at slibe væggen, både inden andet lag spartel og efter det sidste lag. Så er den mere klar til maling eller tapet. 

   

  I nogle tilfælde vil du kunne nøjes med at spartle en enkelt gang. Store huller kan sagtens spartles væk, men det vil ofte kræve, at du spartler og sliber en ekstra gang. Det er indsatsen værd, og du opnår et jævnt og fint underlag. 

  Vil du gerne undgå at spartle to gange er det vigtigt, at der ikke er huller eller fordybninger i din spartling. Det vil nemlig betyde, at du er nødt til at spartle væggen igen når det første lag er tørt, for at opnå en helt plan spartling.

 • Step 7. Det færdige resultat

  Mærk efter med hænderne – er det jævnt og glat? Så er det færdigt!

  Spartlingen er færdig, og det er tid til at male! 

  Find vores tips og tricks til alle former for malerarbejde her.

 • Vælg miljøvenlige produkter når du spartler og maler

  Beckers var den første malingsproducent i Danmark, som fik produkter miljømærket med Svanemærket samt tog beslutningen om, at fjerne alle opløsningsmiddelholdige produkter fra hylderne. I dag er alle vores produkter vandbaserede, og vi arbejder hver dag på at udvide vores ellers store sortiment af Svanemærkede produkter. Eksempelvis er Beckers Finspartel mærket med Svanen.

  Læs mere om vores arbejde for forbedring af miljø og bæredygtighed i malingsindustrien her.

  Beckers startede som en enkelt farvehandel i Sverige. I dag har vi vokset os til en af ​​Nordens mest miljøvenlige malingsproducenter. Siden 2001 har vi været en del af Tikkurila Group: En førende malingsleverandør, der er kendt for sine stærke varemærker, høje kvalitet og professionelle tjenester.

   

  Har du brug for hjælp eller har du spørgsmål til spartel, maling, farver eller andet? Så står vores kyndige medarbejdere klar til at hjælpe dig, enten hos vores mange forhandlere eller på telefon eller mail, her.

   

  Er du professionel maler? Så tjek vores anbefalinger og tilbud til professionelle her. 

   

 • dk
  er føjet til den gemte liste
  er blevet fjernet fra den gemte liste
  er føjet til huskelisten
  er blevet fjernet fra huskelisten
  You have to choose a size.
  You have to choose a amount.
  Du måste välja en färg