Sådan vasker du penslerne efter du har malet

Ofte overvejer vi længe vores valg af farve og laver også en del research, når det gælder valg af maling. Men så glemmer vi straks, at penslen er mindst ligeså vigtig og vælger en enklere variant i farten. Men en god pensel er ikke noget, du kun bruger én gang. Tager du dig af den på bedste vis, bliver den faktisk bedre og bedre med årene.

1.

Vælg en pensel med den rette længde og størrelse på børsten – og glem ikke at vaske den. Hvis du gør lidt ud af rengøringen, får du en pensel, du kan have stor nytte i lang tid.

2.

Hver gang du har malet, skal du tørre så meget maling som muligt af penslen. Dyp den derefter i Beckers Penselvask, som du hælder op i en glasbeholder. Dyp den, til den bliver ren, og skyl den i vand, inden du lader den tørre.

3.

Har du pensel, som er blevet indtørret, kan du prøve at lade den stå i Penselvask i et døgn. Skal du male næste dag, kan du opbevare penslen i Penselvask til næste påføring.

Tip!

  • Tænk på, at en skrå lakpensel er udmærket til at male åbninger med. Den skrå børste gør, at det lettere lykkes for dig at opnå rene linjer, og du minimerer stænk og klatter. Vil du male i to farver, slipper du for at tape og male kanter, hvis du er en smule ferm og sikker på hånden. 
  • Har du gamle eller fedtede håndtag på køkkenlågerne, er det nødvendigt at rense dem, inden du går i gang, så du får fjernet fedtrester, og malingen får ordentlig vedhæftning.
  • Tænk på, at du opnår det bedste resultat, hvis du påfører malingen i to lag.
dk
er føjet til den gemte liste
er blevet fjernet fra den gemte liste
er føjet til indkøbslisten
er blevet fjernet fra indkøbslisten
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du måste välja en färg