Træt af køkkenet - men hverken tid eller penge til at renovere?

Med maling og kreativitet kan du nemt forvandle og give køkkenet en helt ny fornemmelse uden store investeringer. Hvorfor ikke teste det af ved at male køkkenbordet eller køkkenstolene? Et simpelt projekt, som virkelig giver køkkenet et løft.

Start med at se på, hvilke farver dit køkken har i dag, og hvilke af disse du synes om. For at skabe harmoni bør du ikke blande for mange forskellige farver – et trick er derfor at udvælge farver, som allerede findes i dit køkken. Måske har du en rød brødrister, grønne urtepotter eller et gult tæppe, som du synes godt om. Vælg nogle af disse farver, når du maler dine møbler. Det giver en god sammenhæng og helhed. 

Hvis der ikke findes specielle farver i dit køkken, som du vil udvælge, kan det være en idé at kigge på billeder af andre køkkener for at få inspiration. Besøg din farvebutik og udforsk farveprøverne for at finde en farveskala, som du kan lide, og som passer til dit køkken. Så er det bare at begynde at male. 

kök

Når du maler på køkkenbordet og stolene kan du passende benytte lejligheden til at sætte præg på detaljerne. Tag en tur på loppemarked og se, hvad du kan finde. Gamle skærebrætter kan eksempelvis males til fine serveringsbakker eller bare blive til pæne stilleben på køkkenbordet. Perfekt matchende til dine nymalede møbler! Et hvidt køkken kan også få farverigt liv ved at male møblerne i friske kontrastfarver.

Tip! Sådan maler du møblerne

Prøv at male de valgte farver på et stykke karton eller mindre bræt og læg det på bordet. Så får du en idé om, hvorvidt farven passer eller ej.

Vælg en træværksfarve med høj glans. Så får du en mere slidstærk overflade, der er let at holde ren.

For at en overflade skal holde sig fin længe, skal du altid påføre knastlak (kvistlak) og grundmale en ubehandlet træflade, inden du begynder at male med en dækkende maling. Mal altid to gange med den dækkende maling og anvend en syntetisk pensel af god kvalitet, så får du en glattere overflade.

Hvis du ønsker at male køkkenbordet i stil med billedet her, så er vores råd, at du først maler kanten rundt om bordet og lader malingen tørre. Derefter maskerer du kanten med tape, og maler den øvre del af bordet.

dk
er føjet til den gemte liste
er blevet fjernet fra den gemte liste
er føjet til indkøbslisten
er blevet fjernet fra indkøbslisten
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du måste välja en färg