Forvandling af kommoden med maling

Har du en ældre kommode, som ikke rigtigt passer ind i din indretning? Så er det både enkelt og billigt at forvandle den til en ny med lidt malearbejde. En bonus er, at du garanteret bliver den eneste, der har dette møbel. Denne kommode er fundet på et loppemarked for en billig penge og blev som ny takket være nuancen Cyklon 515.

byrå

Guide til at male kommode

Som i al malearbejde er grundarbejdet vigtigt for at opnå et flot resultat.

  • Start med at fjerne evt. generende beslag og vask møblet grundigt af med Malervask, så der ikke snavs, der kan havne under farven. Malervask er på sprayflaske og klar til brug, så du skal ikke blande det med vand, bare spray og tør efter. 
  • Spartl hullerne med træspartel efter beslag samt revner og lignende for at opnå en jævn overflade.
  • Slib overfladen med et finkornet sandpapir, og skrab løs maling af for at få det nye lag maling til at fæste bedre. Husk, at fjerne slibestøv.

Når du er færdig med grundarbejdet, er det tid til at komme i gang med det sjove – at male!

  • Brug en pensel eller en rulle af høj kvalitet for at få et flottere resultat. Vælg en bred pensel til store flader og en smal pensel til mindre tilgængelige flader. En god pensel er afgørende for et flot slutresultat. 
  • Mal altid to gange med den dækkende maling, selvom resultatet ser fint ud efter det første lag. Vær omhyggelig med at følge den anbefalede tørretid mellem lagene.

Vores kommode fik to lag af nuancen Cyklon 515. Håndtagene og kanten blev efterladt umalede som en fin detalje, og de blev derfor tapet over under malearbejdet. Når farven er tørret, slutter du af med at fæstne de nye beslag – og så kan du sige hej til din nye stolthed i hjemmet!

Skal din kommode være en anden farve? Se vores farvekort her.

Tip!

Godt grundarbejde lønner sig. Hold aldrig igen med vask og spartling, inden du begynder at male.

Tager du en pause under malearbejdet, så læg gerne din rulle i en tætsluttende pose. Det gør, at malingen ikke tørrer ud.

Husk, at overholde tørretider mellem lag. 

 

dk
er føjet til den gemte liste
er blevet fjernet fra den gemte liste
er føjet til huskelisten
er blevet fjernet fra huskelisten
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du måste välja en färg