Mal med skabeloner

Stilfulde, sprælske eller klassiske. Skabeloner kan varieres i en uendelighed. Og det bliver sjovest, når du selv vælger mønster og kombinationen af farver. Tænk også over, at skabeloner ikke kun egner sig til væggen. Også detaljer som lampeskærme, sengegærder og dit skrivebord kan males med skabeloner. 

flicka i rum

Her har vi malet hele rummet, både vægge og træværk, i Äggskal 524. Til skabelonmalingen har vi valgt den dejlige Puderrosa 673, som vi oven i købet blandede med skoletavlemaling på skabet over skrivebordet. Stolen, dukkehuset og lampen har vi malet i Twilight 549.

flicka i rum
kläder

Sådan gør du

I byggemarkederne kan du købe færdige skabeloner. Vil du i stedet lave dine egne, kan du printe et mønster eller tegne dine egne på et plastikark og skære ud med en skalpel. 

Et trick, du kan overveje, er at starte med hjørnet, når du planlægger, hvor skabelonerne skal sidde. På den måde kan du undgå at placere skabelonerne i selve hjørnet. Mål ud, hvor hver skabelon skal sidde og markér med en blyant. Så er det tid til at male!

Kun en smule maling og en lille skumgummirulle er tricket, der får dine skabeloner til at stå rigtigt skarpt. Sørg for at mætte rullen godt, men kom af med al overflødig maling. Rul et tyndt lag maling ud på skabelonen for at undgå, at der kommer maling ind under dens kant. Et tip, inden du går i gang på væggen eller møblerne, er først at prøvemale på et stykke papir. Så får du set, hvordan det færdige resultat ser ud, og om du har tilstrækkeligt med maling på rullen.

Og så er det ellers bare at fortsætte med at male, indtil rummet er færdigt.

Tip!

Tænk på, at du kan anvende samme farve på skabelonen som på væggen, men blande farven i en anden glans.

Brug limspray, når du maler med skabeloner i plastik. På den måde får du sikret, at plastikken virkelig sidder klistret fast mod væggen, og at der ikke kan løbe maling ind under kanterne.

dk
er føjet til den gemte liste
er blevet fjernet fra den gemte liste
er føjet til indkøbslisten
er blevet fjernet fra indkøbslisten
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du måste välja en färg