Beton & Trægulv

Farver vokser med overfladen

Farver har en tendens til at vokse med overfladen. Det betyder, at jo større overflade du maler, desto kraftigere opleves farven. Ved at bruge de samme nuancer i forskellige glans, kan man skabe herlige effekter. Vil du fx få et rum til at synes mindre, kan du vælge en lysere nuance til gulvet end der er på væggene. Rum som er malet i lyse nuancer som fx hvid, føles store og rummelige. Derfor kan det være smart at male gulvet i hvidt også, som vi har gjort her. 

 

 

vitt rum
Vitt rum

Basis for al indretning er loft, vægge og gulv. Er disse dele i balance med hinanden, bliver det meget nemmere at møblere. Og følelsen af et malet gulv kan forstærkes med tilbehør tone i tone. Trægulvet er også her malet i standardnuancen Hvid (Vit).

Har du et gulv, kan du male det

Det spiller ingen rolle, om gulvfladen er trappetrin, et linoleumsgulv eller et laminatgulv. Det er bare at gå i gang med at male. Trappen er malet i nuancen Jonny 3874.

Trappa med grått golv
slang på golv

Giv liv med flager

Giv liv med lidt flager. Der er vel intet til hinder for at et praktisk betongulv også ser smukt ud? Selv om du vælger at male  betongulvet i en mere forsigtig nuance, kan du alligevel få det til at se lidt mere livligt ud ved at strø lidt gulvflager ud, mens du maler. Flagerne gør gulvet endnu mere slidstærkt, og desuden skjuler flagerne små skavanker eller mærker, som let opstår i fx en garage. Gulvet er malet i nuancen Ester 1218 samt Beckers Gulvflager sort/hvid/grå 901.

Farver til beton

Her ser du de nuancer, som passer bedst til et betongulv. Det er helt enkelt nuancer som på en og samme gang er både smukke og nemme at holde rene og pæne. Det er ikke helt uvæsentligt med tanke på hvad et betongulv normalt er udsat for, selvom gulvet ovenfor måske ikke udsættes for  nogen større slitage. Du kan givetvis male gulvet i hvilken som helst nuance, du har lyst til, da alle vores gulvmalinger kan tones i utallige nuancer. Stuen er malet i nuancen Matilda 1001.

grått rum

Vov at male trægulvet

Det er de små detaljer som gør det - uanset om gulvet ikke regnes for en lille detalje i et rum. Men med detaljer mener vi i det her tilfælde farve, mere end overflade. Det er med til at skabe et fantastisk totalindtryk. Og det er derfor du skal prøve at male gulvet i en nuance, som harmonerer med den øvrige indretning. Årsagen til at man før i tiden ikke malede trægulve er ganske enkelt, at malingen dengang ikke var tilstrækkelig slidstærk - det er den i dag, så kast dig bare ud i det!

Spar på papiret

Kig på farver og farvekombinationer, når det passer dig – spar på papiret og kig på farver i ro og mag på skærmen.

« Se farvekortet online eller download;» 

 

dk
er føjet til den gemte liste
er blevet fjernet fra den gemte liste
er føjet til huskelisten
er blevet fjernet fra huskelisten
You have to choose a size.
You have to choose a amount.
Du måste välja en färg